Vår stad

Välkommen till staden som är känd för medeltida trähus, underbar havsatmosfär, festivaler och världsberömda handgjorda spetsar! I Raumo finns också små pittoreska affärer och lyxiga frisör- och skönhetssalonger.

Raumo är en gammal sjöfartsstad på Finlands sydvästra kust, som grundades 1442. Raumo har idag en befolkning på ca 40 000. Majoriteten av invånarna talar finska, men dialekten gör så att det låter som om Raumoborna har ett alldelses eget språk.

maritime_rauma

Sommarstaden

Staden Raumo välkomnar dig! Under våren, sommaren och hösten kan du uppleva staden i sin fulla prakt och i synnerhet under sommaren då staden har många olika festivaler och evenemang att erbjuda. 

Några av dessa festivaler är Raumos spetsvecka, Rauma Blues och RMJ. Raumos spetsvecka är en traditionell festival som arrangeras kring temat spets varje år i juli. Rauma Blues är en två dagar lång musikfestival, som ordnas varje år i augusti. Raumanmeren Juhannus, eller RMJ, är en traditionell popmusikfestival som inträffar under midsommaren. Glada midsommarfirare kommer från olika håll för att fira midsommar och titta på konserter av världsberömda artister. David Guetta uppträdde år 2007 på RMJ och då deltog hela 100 000 fans från hela Finland!

Skönhetsstaden

I Raumo finns både offentliga och privata kosmetologskolor och därför kan man som besökare i staden märka att det finns en hel del frisör- och skönhetssalonger. Det finns en salong nästan bakom varje hörn och var och en kan nog hitta en skönhetssalong som motsvarar ens behov och smak!

old rauma

Aktiviteter

Om du gillar att idrotta så erbjuder Raumo flera möjligheter för det. Det finns många gym som erbjuder både individuell- och gruppträning. Orientering är också möjligt i både lättare och mer utmanande omgivningar. Staden har även ett offentligt simcenter och det finns också en golfplan för dem som älskar golf.

Om du är intresserad av museer finns det flera alternativ, så som det berömda sjöfartsmuseet, konstmuseet och ett museum som presenterar Raumos invånares liv på 1800-talet. Om du är intresserad av konst finns det också ett flertal konstgallerier. De flesta konstgallerier har normala öppethållningstider, men till en del måste man reservera en besökstid på förhand. 

Raumo kan också erbjuda fantastiska teaterupplevelser. Under hela året framför stadsteatern många olika pjäser och under sommaren kan man njuta av alla sommarteatrar både i Raumo och i närliggande städer och byar.