Esteettinen laservalohoito

Tatuoinnin poisto / vaalentaminen

Jos vanha tatuointi harmittaa, on vaihtoehtona joko poisto laserilla tai vaalennus myöhempää peitekuvaa varten.

Fotona StarWalker-laserilla suoritetaan FracTat™-poistokäsittely. Menetelmä vähentää poistokertojen määrää jopa puoleen R20-menetelmästä ja kolmasosaan pelkästä Q-switched-hoidosta (QS-hoito).

Iho puudutetaan, käsitellään fraktionaalisella QS-laserilla, ja 5 minuutin viilennyksen jälkeen hoidetaan QS Nd:YAG valolla. Vihreää, punaista ja taivaansinistä varten erilliset hoitopäänsä. Yksi hoitokerta yleisimmin 20-60 minuuttia.

Vaalennukseen 1-2 käsittelyä, poistoon n. 2-6 (keskiarvoisesti 5,5 kertaa). Hoitoväli 6-8 viikkoa. Haittavaikutukset ovat harvinaisia. Käsittelyn yhteydessä annetaan kotihoito-ohjeet 1-2 vk ajaksi.
Poistot suunnittelee ja toteuttaa kokenut, laserhoitoihin perehtynyt lääkäri.

Hinnoittelu aikaperusteinen, FracTat™-menetelmästä ja lisäväreistä ei veloiteta ylimääräistä. Hoidon yhteydessä konsultaatio sisältyy hintaan. Pelkkä konsultaatio 62 €. Ensimmäisen viikon ajan kannattaa hoitaa lääkärin ohjeen mukaan, siihen kotihoitotuotteet meiltä, noin 20-40 €.

 

Merci Beaucoup – laserkäsittely pigmenttihäiriöihin

Auringonvalo, ikääntyminen, kollageenin väheneminen ja kosmetiikka rasittavat kasvojen ihoa ja altistavat tummaläikkäisyydelle ja mikropigmentin kertymiselle. Iho on harmahtava ja väsynyt.

Merci Beaucoup -hoidon kehitti lääkäri Lucas LC Chia (APA-toning).

Vaikutuksia ovat:
• Kirkastaa mikropigmenttiä ja keveitä maksaläiskiä
• Hoitaa aktiivista aknea
• Pienentää ihohuokosten kokoa ja kiinteyttää ihoa

Konsultaatiossa tehdyn arvion perusteella lääkäri räätälöi hoidot yksilöllisesti
• Aina kolmen hoidon sarja n. 3-6 vk välein
• Lisäksi voidaan hoitaa kaulan ja/tai dekolteen alue

 

Arrivederci-Melasma -hoito maksaläiskään

Maksaläiskä eli melasma on usein tumman ihotyypin ongelma. Ilmenemiseen vaikuttaa moni tekijä, tärkeimpänä auringonvalo.

Itsepintaisen melasman hoito on ollut haastavaa. Nyt tiedetään, että taustalla on verinahassa (dermis) oleva kemiallinen tulehdus, jonka rauhoittaminen on tärkeää. Pigmentin lisäksi melkein aina näkyy hiussuonten korostumista eli couperosaa.

 • Lääkärien Sebastian ja Julio Velezin kehittämä laserhoito on tehokas
  • Fotona StarWalker-laserilla poistetaan pigmenttiä, tuhotaan couperosa-suonia, ja rauhoitetaan verinahan tulehdus
  • Huomioitavaa: hoidon jälkeen kasvojen voimakas punoitus 1 vrk ja lievä punoitus sen jälkeen 2-4 vuorokautta
  • Sarjahoitokokonaisuus 6 kertaa noin 2-3 vk välein
  • Usein lääkevoide- ja tablettihoitoa laserhoitojakson ajaksi
  • 2 vuoden kuluttua Arrivederci-Melasma-hoidosta jopa 90 prosentilla läikät ovat pysyneet poissa 90 prosenttisesti
 
 

Green Toning

Liika auringonvalo vanhentaa ihoa ja altistaa ihon tummumiselle, ’diffuusille mikropigmentille’ ja jopa ihosyöville.

Lievät ihon aurinkovauriot ja diffuusi mikropigmentti hoituvat Fotona StarWalker-laserin Green toning-hoidolla. Se on kevennetty versio Merci Beaucoup-käsittelystä, eikä yhtä tehokas itsepintaisen melasman hoitoon kuin Arrivederci-Melasma -protokolla.

Yleensä suositellaan kolmen kerran sarjaa. Toipuminen 1-3 vrk käsittelyn voimakkuudesta riippuen.

 

Pisamanpoisto

Joillekin pisamat ovat kasvojen kauneuslisä, toisille kauhistus. Pisamien poistaminen on ollut vaikeaa.

 Uudella Fotona StarWalker-laserhoidolla pilkut saadaan pois, ja pystytään viivyttämään uusien tuloa jopa 1-1,5 vuotta.

Perushoitoon kuuluu 1-3 hoitokertaa tarpeen mukaan, 3-4 vk välein. Toipuminen 1-3 vrk

 

Black Peel - Suuret huokoset

Huokosten suuri koko on yleinen kiusa. Hollywoodissa suuren suosion saanut Black Peel-hoito saatavana nyt Raumalla.

Hoito kannattaa ottaa kolmen sarjana 2-4 vk välein, jotta saadaan myös kiinteyttävä vaikutus. Käsittelyn aikana kasvoille levitetään hiiliseos, joka imee Fotona Starwalker-laserin nanovalon ihon pintaan: tasoittaa ja kiinteyttää.

Toipuminen 1-2 tuntia.

 

Pysyvä karvanpoisto

Pysyvä karvanpoisto tapahtuu sarjahoitona 4-6 viikon välein, ja hoitokertojen minimimäärä on 4 kertaa. Varsin usein hoitoja otetaan kuitenkin 6-8 hoitotuloksen maksimoimiseksi.

Käytössämme on 2 laseria, jotka vaikuttavat hiukan eri tavoin, joten ellei ensimmäisen laserin (808 nm diodilaser) teho ole riittävä, voidaan hoitoa jatkaa toisella (1064 nm Nd:YAG laser).

Parhaiten laservalohoito tehoaa tummaan karvaan ja heikommin harmaaseen karvaan. Hoitokertoja riittävästi toistamalla päästään kuitenkin karvatiheyden vähenemiseen näissäkin karvoissa.

 

Hair bleaching – ihokarvan vaalennus

Joskus ihokarvojen poisto laserilla on vaikeaa – tumma karva häviää, mutta itse asiassa vaihtuu ohueksi lanugokarvaksi.

 

Jos jäljelle jäänyt lanugokarva kismittää, Fotona Starwalker-laserilla voidaan tehdä hoitokäsittely, jolla karva muuttuu pumpulimaisen vaaleaksi.

Käsittelystä tykkäävät etenkin ne, joilla on tummempi ihonväri. Kuitenkin se soveltuu kaikille, joilla on itsepintainen karvaongelma.

 

Ihon laserkuorinta

Laservalolla suoritettavat ihokuorinnat uudistavat ihoa ja silottavat syviäkin uurteita. Aknerpia voidaan hoitaa laserkuorinnalla. Fraktionaalisessa hoidossa valo annostellaan pieninä pisteinä, joiden väliin jää tervettä ihoa. Tämän pistelaserhoidon jälkeen iho palautuu punotuksesta yleensä päivässä parissa. Full-beam laser (kokovalon hoito) kuorii ihon kokonaan. Se on tehokkaampi kuin fraktionaalilaser ja usein yksi hoitokerta riittää. Hoidon jälkeen ihon toipuminen vie kuitenkin yleensä reilun viikon.

Sekä fraktionaali- että full-beam laserilla hoito voidaan ulottaa vain ihon pintakerroksiin (pinnallinen kuorinta) tai syvälle dermikseen asti (syvä kuorinta). Pinnallisen kuorinnan etuja ovat nopea palautuminen ja vähäinen pigmenttihäiriöiden riski, haittapuolena hoitokertojen useampi määrä vähäisemmän tehon vuoksi. Syvän kuorinnan etuna on hyvä hoitotulos jo yhden käsittelyn jälkeen mutta haittapuolena ihon voimakas turvotus ja punoitus 7-10 vuorokauden ajan hoidon jälkeen, sekä etenkin tummilla ihotyypeillä yleisemmät pigmenttihäiriöt.

Suositamme ehdottomasti aurinkovoiteen SPF 30-50 käyttöä 2-6 vk ennen hoitoa ja sen jälkeen, ja lisäksi ohjeistamme etenkin ennen keskisyviä ja syviä kuorintoja käyttämään ihoa valmistavia (priming) voiteita, ja hoidon jälkeen tulehdusta estäviä (conditioning) voiteita. Näillä keinoin ja asiakkaat oikeaan kuorintaan valitsemalla estetään pigmenttihäiriöiden esiintymistä.

3D- ja 4D-hoidot: veitsetön kasvojenkohotus

Hoito on yksi veitsettömän kasvonkohotuksen muodoista ja kestää 40-50 minuuttia. Yhdistelemällä kahta laservalon aallonpituutta Nd:YAG ja Er:YAG saadaan hoitovaikutus kohdistumaan ihon pinnan lisäksi (kuorinta) myös syvälle kudokseen (kollageenin ja elastiinin määrän lisääminen). Hoidot ovat yleensä 2-3 kerran sarjahoitoja. Hoidon jälkeen iho punoittaa muutaman tunnin, ja hoitotulos kehittyy hiljalleen 3-6 kuukauden kuluessa.

TightSculpt - selluliittilaser

Hoito poistaa rasvaa ja kiristää ihoa. Ihon laatu paranee.

Vatsan alueen rasva ja veltostunut iho, jenkkakahvat, kaksoisleuka, pakaroiden selluliitti. Siinä muutama esimerkki hoidon aiheista. Kivuton hoito toteutetaan 2 viikon välein 4-6 kertaa.

Syvälaser tuhoaa rasvasoluja lämmöllä ja pintalaser kiristää ihoa. Hoidon kesto 30-60 minuuttia ja toipuminen välitön. Vartalon tukivaate on hyödyllinen. Tehokas hoito soveltuu, jos haluaa ohuemman rasvakerroksen ja tasaisen ihoa kiristävän vaikutuksen ilman kirurgiaa.

Smile Eye Lift (SEL) silmäpusseihin

Alaluomen silmäpussit hoidetaan tehokkaimmin kirurgisesti. Ellei halua kajoavaan leikkaukseen, vaihtoehto on tämä laserhoito, joka häivyttää silmäpussia sarjahoitona annettuna varsin tehokkaasti.

Hoidossa silmät puudutetaan tipoilla ja asetetaan silmäsuojat luomen ja silmämunan väliin. Pehmopistelaservaloa annostellaan alaluomen sidekalvon läpi rasvatyrään. Hoidon kesto noin 15 minuuttia kokonaisuudessaan. 2-4 sarjahoidon jälkeen ylläpitohoitoa tarvitaan 2-4 kertaa vuodessa

Laserblefaroplastia (roikkuviin yläluomiin)

Hankalasti roikkuvat yläluomet hoidetaan tehokkaasti vain plastiikkakirurgin leikkauksella. Tämän laserhoidon aiheena on alkava yläluomien veltostuminen etenkin, mikäli henkilöllä on alaluomen alapuolella silmäpussimuodostusta. Hoito kiristää veltostunutta ihoa. Puudutetaan silmätipoin voiteella ja injektiolla. Hoidon jälkeen ylä-ja alaluomet punoittavat voimakkaasti noin 3 päivää.

Silmäkombohoito

Hoitoa suositellaan lievästi veltostuneihin yläluomiin, jos samanaikaisesti on pienet tai kohtalaiset silmäpussit. Hoitosarjaan kuuluu 3 SEL-hoitoa 2-4 vk välein ja yksi laserblefaroplastia.