Esteettinen ja muu kirurgia

Klinikan leikkaussalissa suoritetaan polikliinisia leikkauksia. Polikliininen leikkaus suoritetaan paikallispuudutuksessa, jolloin toipuminen on nopeaa, komplikaatiot harvinaisia ja kotiin pääsee lyhyen seurannan jälkeen. Leikkausajan saa nopeasti.

Esimerkkejä esteettisistä toimenpiteistä ovat yläluomen toimenpiteet, RF-toimenpiteet, ihomuutosten poistot ja intiimialueen häiritsevät muutokset.

Ensimmäisenä klinikkana Suomessa, meillä on tarjota todella tehokas alakasvojen veitsetön kohotusmenetelmä, Juliet Facelift. Koska toimenpide tehdään paikallispuudutuksessa, suoritamme sen turvallisissa olosuhteissa leikkaussalissamme. Tarkempaa tietoa toimenpiteestä voit lukea kuitenkin esteettisten hoitojen sivulta.

Muita kirurgisia toimenpiteitä ovat mm. sisäiset ja ulkoiset peräpukamaleikkaukset eri tekniikoin, sisäänkasvaneen kynnen leikkaukset,  luomien ja rasvapattien poistot sekä suonikohjujen hoidot vaahdotustekniikalla.

Itsenäiset ammatinharjoittajat tuottavat kirurgiset palvelumme.

Toimenpiteiden hinnat löydätte  hinnastosta.

Tohtoripalvelu Itun leikkaustiimi

Esteettiset toimenpiteet

Yläluomen löyhää ihoa voi hoitaa erilaisin laserhoidoin. Toisinaan voidaan myös poistaa pieni kaistale ylimääräistä ihoa.

Paras keino hankkiutua eroon kiloista on laihduttaminen. Se on haastavaa, ja ellei rasvaylimäärä ole kovin runsas, erinomaisia tuloksia voidaan saavuttaa nopeasti rasvaimulla. Käyttämässämme RF-rasvaimussa ihoa samalla kiristetään, ettei se jää roikkumaan. Toimenpide tehdään huomaamattoman pienistä rei’istä. Kaikki onnistuu tumenesenssipuudutuksessa. Ihon lopullinen kiristyminen tapahtuu pikkuhiljaa noin 3-12 kuukauden kuluessa. Kotiin pääsee lyhyen seurannan jälkeen.

 

Luomi tai muu ihomuutos voi sijaita hankalasti, vaikkapa kasvoissa, silmän yläluomessa tai intiimialueella. Poisto edellyttää arviota järkevästä poistomenetelmästä, oikeista välineistä ja hyvästä toimenpidetekniikasta.

Peräpukamat aiheuttavat vaivoja aikansa ja saattavat itsestäänkin ’sammua’. Ne voivat jättää ihopoimuja, jotka vaikeuttavat intiimihygieniaa ja näyttävät epämiellyttäviltä. Näitä voidaan hoitaa joko laservalolla, RF-virralla tai kirurgisesti leikkaamalla. Toimenpiteet onnistuvat hyvin paikallispuudutuksessa ja toipuminen on nopeaa.

Muut toimenpiteet

Luomella tarkoitamme usein ruskeaa pigmenttimuutosta, joka on koholla ihosta. Ihomuutos voi olla ohuella varrella ihossa kiinni oleva ’skin-tag’, tai vaikkapa ihon värinen koholla oleva sidekudosmuutos. Toisinaan se kannattaa poistaa laserilla, joskus kirurginen poisto on järkevää. Hoito tapahtuu paikallispuudutuksessa.
 

Aterooma syntyy, kun talirauhanen tukkeutuu ja kerää sisälleen talia. Ateroomat usein kasvavat ja ovat esteettinen haitta, toisinaan ne voivat olla kipeitä. Aterooman hoito on kirurginen poisto pienestä ihoviillosta, ja toimenpide tapahtuu helposti paikallispuudutuksessa.

Lipooma on ihon alla rasvakudoksessa oleva hyvänlaatuinen rasvakasvain. Lipoomat saattavat kasvaa suuriksi, ja yleensä ainoa haitta on esteettinen. Lipooma poistetaan kirurgisesti paikallispuudutuksessa.

 

Kynsi saattaa yhdestä tai molemmista reunoistaan kasvaa sisäänpäin. Tilanne voi komplisoitua kynsivallin tulehdukseksi. Antibioottikuuri hoitaa joskus tulehduksen, mutta ei sen syytä. Perinteisesti vaivaa hoidetaan kirurgisella kiilaekskisiolla, mutta nykyään mieluimmin kynnen reunan leikkauksella. Toipuminen on nopeaa ja tulos on hyvä. Hoito onnistuu johtopuudutuksessa ja siitä toipuu nopeasti.

Ihon alle voi kehittyä märkäpesäke. Paise hoituu harvoin antibioottikuurilla, se joudutaan avaamaan kirurgisesti. Pinnallisten, usein syvienkin, paiseiden hoito onnistuu kätevästi paikallispuudutuksessa, ja toipuminen hoidon jälkeen on nopeaa.
 

Pukamat johtuvat peräsuolen anaalikanavan laskimoiden pullistumisesta. Syynä voi olla pitkäaikainen ummetus. Sisäiset pukamat oireilevat verenvuodolla – vuoto on yleensä vähäistä ja kirkkaanpunaista. Mikäli pukamat kasvavat suuriksi, ne voivat tulla ulos peräaukosta. Sisäisten pukamien hoito tapahtuu kumilenkkiligatuuralla (Barron). Toimenpide ei yleensä vaadi erityistä kivunlievitystä, ja siitä toipuu nopeasti.

Ulkoiseksi pukamaksi kutsutaan peräaukon laskimolaajentumaa, joka sijaitsee peräaukossa tai sen ulkopuolella. Pukamat aiheuttavat kipua, mutta vuotavat harvoin verta. Trombosoitunut pukama on erittäin kipeä ja vaatii akuuttia kirurgista hoitoa. Useimmiten lievästi kipeytynyt pukama hoituu itsestään ruokavaliomuutoksilla ja pukamavoiteilla. Ellei, se voidaan poistaa paikallispuudutuksessa niin sanotulla Fergusonin tekniikalla. Toipuminen on suhteellisen nopeaa.

Suonikohjuja voidaan hoitaa vaahdottamalla sekä laserhoitotekniikalla. Menetelmät ovat uudenaikaisia ja tapahtuvat paikallispuudutuksessa. Tutkimusta ennen tehdään lääkärintarkastus ja alaraajan laskimot tarkastetaan väridopplerilla.

Hoidamme Tohtoripalvelussa yksinkertaisia suonikohjuja vaahdottamalla.

Toimenpide kestää puoli tuntia.