Injektiot

PRP-hoito

Platelet rich plasma (PRP) on menetelmä, jossa henkilön verta otetaan 10-20 ml, ja erikoismenetelmin erotetaan runsaasti verihiutaleita sisältävä plasma. Tässä veren osassa on runsaasti kasvutekijöitä, joilla ajatellaan olevan edullinen vaikutus ihoon ja limakalvoon – injektiot stimuloivat sidekudossoluja tuottamaan kollageenia ja elastiinia, ja verenkierto alueella vilkastuu. Vaihdevuosien jälkeinen emättimen kuivuus, vaikeahoitoinen intiimialueen valkojäkälä (Lichen sclerosus) ja punajäkälä (Lichen ruber planus) ovat toisinaan aiheita kokeilla PRP-hoitoa. Hoitokertoja tarvitaan useimmiten 2-4.

Mesoterapia

Mesoterapiassa ihon ja / tai limakalvon alle injisoidaan ohuella neulalla esimerkiksi hyaluronihappoa. Myös tämän hoidon aihe on emättimen limakalvojen vaikea kuivuus, ja sitä on kokeiltu myös vaikeahoitoisessa valkojäkälässä ja punajäkälässä. Hoitokertoja tarvitaan useimmiten 2-4.

Botuliinitoksiini

Botuliinitoksiini tunnetaan parhaiten ilmeryppyjen hoidosta. Naisen intiimialueella botuliinia käytetään esimerkiksi vaikean, muuhun hoitoon reagoimattoman ulkosynnytinkivun eli vulvodynian tehokkaana hoitomuotona. Botuliini-injektiot annetaan polikliinisesti vastaanotolla ja toimenpide on lähes kivuton. Vaikutus alkaa 1-3 viikon kuluessa.

pistoshoidot